Csoportos

Csoportos

A képzés négynapos ciklusokból álló sorozat. Az alapszinten (az első négy nap) cél az ember és ló partnerviszonyának a kialakítása. Bizalom, tekintély, figyelem és kommunikáció. Ezek megszerzése a földről az első két nap fő témája.
A második két napon a földről már jól működő kommunikációt átültetjük a nyeregbe, ahol a cél az, hogy a szár használata nélkül tudjunk a lovunkkal kommunikálni, így a ló partnerként és ne menekülőállatként fogadja a jeleinket. A kurzuson való részvételhez minimális lovaglási tudás szükséges (a lovasnak legyen mindhárom jármódban ülésbiztonsága). Az alapkurzust követően 1-2 hónap egyéni gyakorlásra van szükség.

A haladó szint (4 x 4 napos kurzusokra bontva) fő célja:

  • a lendület fejlesztése,
  • a pozitív reflex kialakítása: a ló gondolkodás nélkül reagáljon kéréseinkre,
  • a ló és lovas közötti harmónia fejlesztése,
  • földről történő munka szabadon, vezetőszár nélkül, lovaglás kantár és kötőfék nélkül.
  • A haladó szint teljesítése 6–18 hónap alatt lehetséges, ez egyéni gyakorlás, szorgalom és tehetség függvénye.
  • Az oktatás naponta 8.00–18.00 h-ig tart, közben 12.00–14.00-ig ebédidő.

Részvétel

A tanfolyamon résztvevőknek célszerű saját lovukat elhozni az oktatásra, de ha valakinek ez nehézségekbe ütközik, a helyszínen tud bérelni lovat, mellyel együtt tanulhatja meg a horseman-né válás első lépéseit.

Akinek nincs saját lova (kezdők), azoknak a lóval való kommunikáció megtanulását képzett lovakon ajánlom, melyet leginkább az Eldobogó Ranchen történő oktatáson tudok biztosítani (20.000 Ft/4 nap). A csoportos oktatásokon kerülni kell a fiatal (nyers) lovakat, a csődöröket, valamint az elrontott lovakat.

Négynapos kurzus ára 100.000 Ft. Lehetőség van ló nélkül, nézőként részt venni az oktatásokon, melynek napi díja 10.000 Ft.

A részvételi szándékát a lhonlap legfelső menüsorában található "foglalás most" gombra kattintva regisztráció után a naptárban kiválasztott  esemény nagyítójára kattintva jelzi.  A jelentkezés akkor válik valóssá, ha az oktatási díjat a jelentkező a tanfolyam időpontja előtt legalább két héttel befizette. A jelentkezők számától függően a szervező az oktatást lemondhatja 14 nappal a kitűzött időpont előtt, ebben az esetben a befizetett tanfolyami díjakat saját költségére visszautalja.

Amennyiben a jelentkező 7–14 nappal az oktatás előtt visszalép, a befizetett összeg 70%-át, 3–6 nap között 50%-át kapja vissza. Három napon belüli lemondás esetén nem jár visszatérítés. Ezért is kérjük a mielőbbi értesítést, ha valaki nem tud az oktatáson részt venni.